Wie zijn wij?

Hoi!

Wij zijn Iris, Yvonne en Anne en delen een gezamenlijke passie: a capella zingen.

Iris kwam in het voorjaar van 2018 tot de conclusie dat er geen vocal group in de omgeving was die voldeed aan haar verwachtingen, a capella zingen op popachtige/moderne wijze zoals in de film ‘Pitch perfect’. Hierdoor kwam zij op het idee om een eigen vocal group op te starten. Omdat de groep momenteel te klein is zijn we nu actief bezig om een en ander echt op de rit te zetten. Beginnend bij een website en Facebook en het werven van nieuwe leden.

Hieronder vindt je een aantal korte stukjes over wie wij zijn.

iris
Iris Rensen

Hey! Ik ben Iris, 29 jaar en woon in Son en Breugel (of all places…). In het dagelijks leven werk ik als lerarenopleider en naast mijn gezin is mijn grootste hobby muziek maken. Vanaf mijn 8e ben ik al bezig met theater en sinds mijn 16e heb ik in verschillende koren gezongen, waarvan als laatste bij Vocal Group iSing. Hiermee hebben we diverse prijzen gewonnen (o.a. brons en zilver op de barbershop conventies). Ondanks dat ik hier met heel veel plezier heb gezongen, vroeg ik me wel af waarom ik altijd de jongste bleef in het koor, terwijl in bijvoorbeeld Zweden, Duitsland en Amerika er juist heel veel jonge mensen in koren en groepjes zingen. In Nederland heeft het koorzingen gewoon een suf imago. Dat is toch iets voor in de kerk? Of dat is toch voor oude mensen? Nee… En Nee! Samen zingen is supertof en vooral a capella. Hoe vet is het als je alleen door het gebruiken van je stem akkoorden of ritmes kunt maken? Ik had verwacht dat de Pitch Perfect films en groepen als Pentatonix door het vertolken van bekende en hedendaagse nummers wel een verschuiving zouden veroorzaken… Maar nog steeds weinig van dit soort groepen onder jongeren te bekennen. Dus wat niet is moet je zelf maar oprichten!

yvonne
Yvonne Spee

Hallo allemaal!

Mijn naam is Yvonne, ik ben 24 jaar en woon in Weert. In 2017 rondde ik mijn opleiding tot Docent Muziek aan het Conservatorium te Maastricht af. Tijdens deze opleiding heb ik de minoren MIK (Muziek In Kunsteducatie) en OMB (Orthopedagogische MuziekBeoefening) gevolgd.

Momenteel ben ik bezig met verschillende projecten. Ik dirigeer twee koren (leeftijd varieert tussen de 6 en 90 jaar), geef muzikale workshops en zo nu en dan geef ik een gitaarles aan huis. Ik vind het allemaal even leuk!

anne

Anne Lemmers

Hallo! Ik ben Anne, ik ben 32 jaar en woon in Rosmalen. Al m’n hele zing ik erg graag maar heb ik ook enigszins last van podiumvrees. Hierdoor zing ik liever in een groep of samen met iemand. Toen ik in Brabant kwam wonen ben ik op zoek gegaan naar een koor en toen vond ik vocalgroup JazzN, ook deze groep was in oprichting maar is inmiddels volgroeid naar een serieuze en goed klinkende vocalgroup. Ik heb zo’n 6 jaar met plezier bij JazzN gezongen maar ik ben toe aan een nieuwe uitdaging/groep en ik hoop deze te vinden bij VG Of all places.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s