Wie zijn wij?

Hoi! Welkom bij Vocalgroup Of All Places!

Wij zijn Iris, Anne, Baike, Marleen, Sanne, Maryse, Sandra en Annelies en delen een gezamenlijke passie: a capella zingen.

Iris kwam in het voorjaar van 2018 tot de conclusie dat er geen vocal group in de omgeving was die voldeed aan haar verwachtingen, a capella zingen op popachtige/moderne wijze zoals in de film ‘Pitch perfect’. Hierdoor kwam zij op het idee om een eigen vocal group op te starten.

Hieronder vind je een aantal korte stukjes over wie wij zijn.

iris
Iris Rensen

Hey! Ik ben Iris, 31 jaar en woon in Rosmalen (of all places…). In het dagelijks leven werk ik als lerarenopleider en ben ik mama van Ivy. Muziek maken is mijn grootste hobby, ik wil altijd alles leren en kan vanalles een klein beetje (gitaar, keyboard, cajon, beatbox..), maar kom eigenlijk altijd terug op zingen. Ik vroeg me wel af waarom ik altijd de jongste ben in een koor, terwijl in bijvoorbeeld Zweden, Duitsland en Amerika er juist heel veel jonge mensen in koren en groepjes zingen. In Nederland heeft het koorzingen gewoon een suf imago. Dat is toch iets voor in de kerk? Of dat is toch voor oude mensen? Nee… En Nee! Samen zingen is supertof en vooral a capella. Hoe vet is het als je alleen door het gebruiken van je stem akkoorden of ritmes kunt maken? Ik had verwacht dat de Pitch Perfect films en groepen als Pentatonix door het vertolken van bekende en hedendaagse nummers wel een verschuiving zouden veroorzaken… maar nog steeds zijn er weinig van dit soort groepen onder jongeren te bekennen. Dus wat niet is moet je zelf maar oprichten!

anne
Anne Lemmers

Hallo! Ik ben Anne, ik ben 34 jaar en woon in Rosmalen. Al m’n hele leven zing ik erg graag maar heb ik ook enigszins last van podiumvrees. Hierdoor zing ik liever in een groep of samen met iemand. Toen ik in Brabant kwam wonen ben ik op zoek gegaan naar een koor en toen vond ik vocalgroup JazzN. Ook deze groep was in oprichting maar is inmiddels volgroeid naar een serieuze en goed klinkende vocalgroup. Ik heb zo’n 6 jaar met plezier bij JazzN gezongen maar ik ben toe aan een nieuwe uitdaging/groep en ik heb deze gevonden bij VG Of all places.

baike
Baike Zwijnenberg

Mijn naam is Baike. Ik ben 33 jaar en woon in Den Bosch. Ik vind het heerlijk om met muziek bezig te zijn. Vanaf mijn 7de ben ik op muziekles gegaan en ik heb jarenlang piano gespeeld. Daarnaast heb ik gezongen bij Femmes Vocales uit Meijel. Maar momenteel maak ik het meeste muziek samen met mijn kinderen. Samen zingen, dansen, heerlijk! Bij Vocalgroup of Alle Places is het de eerste keer dat ik acapella zing in kleine formatie. De manier waarop we het doen, laagdrempelig, aan de keukentafel vind ik erg leuk! Wellicht kom je ons een keer tegen met een show… of kom anders eens kijken in de keuken. 🙂

WhatsApp Image 2020-08-25 at 12.52.42
Marleen Quadvlieg

Hoi! Ik ben Marleen, met mijn 37 jaar de senior van de groep. 🙂 Ik woon nu zo’n 5 jaar in Uden maar kom uit Rossum. Ik heb 2 jongens en een meisje, een jong gezin en andere interesses hebben is een uitdaging maar naar mijn mening heel erg van belang. Vanwege blessure is dansen geen optie meer (wat ik de laatste jaren veel deed) en ben weer teruggegaan naar mijn andere ‘liefde’: zingen.
Heel gezellig om dat samen te doen en te genieten van elkaars stemmen samen. Mijn achtergrond is dat ik tijdens mijn middelbare schooltijd in het schoolkoor zat. Tijdens mijn studietijd heb ik er niets meer mee gedaan maar daarna was ik een aantal jaar de zangeres in een bandje met covers en eigen nummers. Ik kan geen noten lezen maar ik leer steeds meer bij!
Sinds november 2019 zit ik nu bij deze gezellige, soms chaotische groep enthousiaste vrouwen die iets moois met elkaar willen maken. En daar slagen we best in al zeg ik het zelf.

Sanne
Sanne van Venrooij

Hoi, ik ben Sanne en ik ben 26 jaar oud. Ik woon sinds kort in Den Bosch! Ik heb altijd al een passie gehad voor muziek. Dit begon met zingen in een kinderkoor en op mijn 15e ben ik gestart met gitaar spelen. Na een keer in een bandje te hebben gezongen en wat covers te hebben gemaakt voor YouTube ben ik op zoek gegaan naar iets waarbij ik samen met andere mijn passie voor muziek kan delen en zo kwam ik terecht bij Vocalgroup Of All Places. Super leuk en gezellig om samen bezig te zijn met muziek met natuurlijk ook heel veel lol!

Maryse Beumer
Maryse Beumer

Hi! Ik ben Maryse, 26 jaar en ik woon in Breda. Muziek is van kleins af aan mijn grote passie en mijn studie muziektheater aan het conservatorium van Arnhem leek een logische stap in mijn carrière. Ik vervolgde mijn studie met lessen aan het conservatorium van Tilburg en begon met het geven van muzieklessen. Het werk als uitvoerend artiest beviel echter niet waardoor ik besloot een studie tot leraar basisonderwijs te gaan volgen. Nu ben ik werkzaam als leerkracht op een school in Breda en zie ik muziek weer meer en meer als mijn grootste passie. Ik deel mijn passie graag met andere en a capella is daarvan het ultieme voorbeeld. Nu zing ik met veel plezier bij Vocalgroup Of All Places, speel ik in semi professionele musicals en volg ik danslessen.

WhatsApp Image 2020-08-25 at 11.06.34
Sandra de Jong

Hey! Mijn naam is Sandra, ik ben 24 jaar en daarmee de jongste van de groep. Pas sinds kort zing ik bij Vocalgroup Of All Places en ik vind het heerlijk om weer met muziek bezig te zijn. Als kind vond ik het altijd al leuk om te zingen en te dansen. Ik heb jarenlang pianoles gehad en op mijn 16e ben ik begonnen met zingen in een coverbandje. Helaas viel de band met de start van mijn studie uiteen en bleef het hierna bij zingen onder de douche. Dit jaar begon het toch weer te kriebelen om een bandje te zoeken, en toen kwam ik deze acapella groep tegen. Ik dacht meteen: dat is gaaf, dit ga ik proberen. Inmiddels zijn we een tijdje verder en geniet ik ervan om lekker weer te zingen in een gezellige groep vrouwen. Het eerste optreden staat inmiddels gepland, kom je kijken?

Annelies Bakker
Annelies Bakker

Hallo, mijn naam is Annelies, 35 jaar, geboren en getogen in de provincie Zeeland. Voor de liefde en voor werk ben ik naar Gilze gekomen.

Al jaren maak ik muziek. Het begon met blokfluit en dwarsfluit op de lagere school. Daarmee heb ik in muziek combo’s en koren gespeeld bij christelijke vieringen. Toen ik in Gilze kwam wonen ben ik bij een rock coverband gegaan om met dwarsfluit en zang te ondersteunen. Daar schreef ik mijn eigen partijen. Ik besloot zingen meer serieus te nemen en ging 4 jaar op zangles. Om ook iets met die lessen te kunnen doen, sloot ik aan bij een kleine zanggroep in Gilze. Ik merkte dat ik mijn muzikale ei niet helemaal kwijt kon en ging zoeken naar een kleine a capella zanggroep met een hoger niveau en mensen van mijn leeftijd in Brabant. Deze vond ik gelukkig in Rosmalen bij Vocalgroup Of All Places.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s