Wie zijn wij?

Hoi! Welkom bij Vocalgroup of all Places!

Wij zijn Iris, Anne, Baike, Marleen en Sanne en delen een gezamenlijke passie: a capella zingen.

Iris kwam in het voorjaar van 2018 tot de conclusie dat er geen vocal group in de omgeving was die voldeed aan haar verwachtingen, a capella zingen op popachtige/moderne wijze zoals in de film ‘Pitch perfect’. Hierdoor kwam zij op het idee om een eigen vocal group op te starten.

Hieronder vindt je een aantal korte stukjes over wie wij zijn.

iris
Iris Rensen

Hey! Ik ben Iris, 30 jaar en woon in Son en Breugel (of all places…). In het dagelijks leven werk ik als lerarenopleider en naast mijn gezin is mijn grootste hobby muziek maken. Vanaf mijn 8e ben ik al bezig met theater en sinds mijn 16e heb ik in verschillende koren gezongen, waarvan als laatste bij Vocal Group iSing. Hiermee hebben we diverse prijzen gewonnen (o.a. brons en zilver op de barbershop conventies). Ondanks dat ik hier met heel veel plezier heb gezongen, vroeg ik me wel af waarom ik altijd de jongste bleef in het koor, terwijl in bijvoorbeeld Zweden, Duitsland en Amerika er juist heel veel jonge mensen in koren en groepjes zingen. In Nederland heeft het koorzingen gewoon een suf imago. Dat is toch iets voor in de kerk? Of dat is toch voor oude mensen? Nee… En Nee! Samen zingen is supertof en vooral a capella. Hoe vet is het als je alleen door het gebruiken van je stem akkoorden of ritmes kunt maken? Ik had verwacht dat de Pitch Perfect films en groepen als Pentatonix door het vertolken van bekende en hedendaagse nummers wel een verschuiving zouden veroorzaken… Maar nog steeds weinig van dit soort groepen onder jongeren te bekennen. Dus wat niet is moet je zelf maar oprichten!

anne
Anne Lemmers

Hallo! Ik ben Anne, ik ben 33 jaar en woon in Rosmalen. Al m’n hele zing ik erg graag maar heb ik ook enigszins last van podiumvrees. Hierdoor zing ik liever in een groep of samen met iemand. Toen ik in Brabant kwam wonen ben ik op zoek gegaan naar een koor en toen vond ik vocalgroup JazzN, ook deze groep was in oprichting maar is inmiddels volgroeid naar een serieuze en goed klinkende vocalgroup. Ik heb zo’n 6 jaar met plezier bij JazzN gezongen maar ik ben toe aan een nieuwe uitdaging/groep en ik hoop deze te vinden bij VG Of all places.

baike
Baike Zwijnenberg

Mijn naam is Baike. Ik ben 33 jaar en woon in Den Bosch. Ik vind het heerlijk om met muziek bezig te zijn. Vanaf mijn 7de op muziekles gegaan en jarenlang piano gespeeld. Daarnaast heb ik gezongen bij Femmes Vocales uit Meijel. Maar momenteel maak ik het meeste muziek samen met mijn kinderen. Samen zingen, dansen, heerlijk! Bij Vocalgroup of Alle Places is het de eerste keer dat ik acapella zing in kleine formatie. De manier waarop we het doen, laagdrempelig, aan de keukentafel, gecombineerd met scholing van een professional vind ik er leuk! Wellicht kom je ons een keer tegen met een show… of kom anders eens kijken in de keuken. 🙂

Marleen Quadvlieg
Marleen Quadvlieg

Hoi! Ik ben Marleen, met mijn 37 jaar de senior van de groep. 🙂 Ik woon nu zo’n 5 jaar in Uden maar kom uit Rossum. Ik heb 2 jongens en de derde (meisje) is op komst, een jong gezin en andere interesses hebben is een uitdaging maar naar mijn mening heel erg van belang. Vanwege blessure is dansen geen optie meer (wat ik de laatste jaren veel deed) en ben weer teruggegaan naar mijn andere ‘liefde’: zingen.
Heel gezellig om dat samen te doen en te genieten van elkaars stemmen samen. Mijn achtergrond is dat ik tijdens mijn middelbare schooltijd in het schoolkoor zat. Tijdens mijn studietijd heb ik er niets meer mee gedaan maar daarna was ik een aantal jaar de zangeres in een bandje met covers en eigen nummers. Ik kan geen noten lezen maar ik leer steeds meer bij!
Sinds november 2019 zit ik nu bij deze gezellige, soms chaotische groep enthousiaste vrouwen die iets moois met elkaar willen maken. En daar slagen we best in al zeg ik het zelf.

Sanne
Sanne van Venrooij

Tekstje Sanne volgt later.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s