Wij zijn Iris, Anne, Annelies, Marieke, Ellen, Tessa, Lieke, Alexandra, Mirthe, Sandra, Laura en Heleen.
Samen vormen we een moderne a-capella vocalgroup waarin we onze gezamenlijke passie kunnen delen.

Iris kwam in het voorjaar van 2018 tot de conclusie dat er geen vocalgroup in de omgeving was die voldeed aan haar verwachtingen, a-capella zingen op popachtige/moderne wijze zoals in de film ‘Pitch perfect’ in de leeftijdscategorie 20 – 40 jaar. Hierdoor kwam zij op het idee om een eigen vocalgroup op te starten.

Hieronder vind je een aantal korte stukjes over wie wij zijn.

Iris Rensen

Hey! Ik ben Iris en woon in Eindhoven. In het dagelijks leven werk ik als lerarenopleider en ben ik mama van Ivy. Muziek maken is mijn grootste hobby, ik wil altijd alles leren en kan van alles een klein beetje (gitaar, keyboard, cajon, beatbox..), maar kom eigenlijk altijd terug op zingen. Ik heb altijd al gezongen in koren, maar vroeg me wel af waarom ik altijd de jongste was, terwijl in bijvoorbeeld Zweden, Duitsland en Amerika er juist heel veel jonge mensen in koren en groepjes zingen. In Nederland heeft het koorzingen gewoon een suf imago. Dat is toch iets voor in de kerk? Of dat is toch voor oude mensen? Nee… En Nee! Samen zingen is supertof en vooral a-capella. Hoe vet is het als je alleen door het gebruiken van je stem akkoorden of ritmes kunt maken? Ik had verwacht dat de Pitch Perfect films en groepen als Pentatonix door het vertolken van bekende en hedendaagse nummers wel een verschuiving zouden veroorzaken… maar nog steeds zijn er weinig van dit soort groepen onder jongeren te bekennen. Dus wat niet is moet je zelf maar oprichten! En ik ben ontzettend trots op de groep die er nu staat.

Anne Lemmers

Hallo! Ik ben Anne en woon in Rosmalen. Al m’n hele leven zing ik erg graag maar heb ik ook enigszins last van podiumvrees. Hierdoor zing ik liever in een groep of samen met iemand. Toen ik in Brabant kwam wonen ben ik op zoek gegaan naar een koor en toen vond ik vocalgroup JazzN. Hier heb ik jarenlang gezongen maar was op een gegeven moment toe aan een nieuwe uitdaging, en die heb ik gevonden bij VG of all places. Dit is een groep waar veel potentie in zit om een gave en bekende vocalgroup te worden!

Mirthe Bruintjes

Hoi! Mijn naam is Mirthe. Oorspronkelijk kom ik uit de buurt van Roermond en via wat omzwervingen langs onder andere Nijmegen en Den Haag ben ik uiteindelijk beland in Den Bosch. Mijn vriend en ik hebben hier nu helemaal onze draai gevonden en het werd voor mij dus hoog tijd om weer aan de slag te gaan met zingen. Ik heb, vanaf dat ik 7 jaar was, in een kinderkoor gezeten en sindsdien ben ik nooit meer gestopt met zingen. Mijn ouders vroegen dan ook af en toe wel of ik alsjeblieft eens stil kon zijn…Op de middelbare school startte ik als zangeres in een folkbandje en tijdens mijn studie heb ik in een rockbandje gezeten. Toen ik eenmaal ging werken, was er tijdelijk wat minder ruimte om intensief met muziek bezig te zijn en heeft de focus wat meer gelegen op werk. Maar natuurlijk begint het op een gegeven moment toch weer te kriebelen. Na goed googelen vond ik deze gezellige groep meiden. Ik vind het ontzettend fijn dat we allemaal echt graag samen iets moois neer willen zetten en ik geniet er iedere repetitie weer van hoe tof het klinkt!

Tessa Croughs

Hoi, ik ben Tessa en ik woon in Den Bosch.
Sinds mijn 5de maak ik muziek, eerst viool, later piano en weer later heb ik een beetje gitaar leren spelen.
Zingen heb ik ook altijd met veel plezier gedaan, van een jeugdkoor tot schoolmusicals of andere optredens. Tot een paar jaar geleden zong ik ook in een a capella groep. Naast zingen dans ik ook graag, en via een van de danslessen kwam ik bij Vocalgroup of all places terecht. Ik vind het super leuk om weer a capella te zingen in deze gemotiveerde enthousiaste groep.

Annelies Bakker

Hallo, mijn naam is Annelies, geboren en getogen in de provincie Zeeland. Voor de liefde en voor werk ben ik naar Gilze gekomen.
Al jaren maak ik muziek. Het begon met blokfluit en dwarsfluit op de lagere school. Daarmee heb ik in muziek combo’s en koren gespeeld bij christelijke vieringen. Toen ik in Gilze kwam wonen ben ik bij een rock coverband gegaan om met dwarsfluit en zang te ondersteunen. Daar schreef ik mijn eigen partijen. Ik besloot zingen meer serieus te nemen en ging 4 jaar op zangles. Om ook iets met die lessen te kunnen doen, sloot ik aan bij een kleine zanggroep in Gilze. Ik merkte dat ik mijn muzikale ei niet helemaal kwijt kon en ging zoeken naar een kleine a capella zanggroep met een hoger niveau en mensen van mijn leeftijd in Brabant. Deze vond ik gelukkig bij Vocalgroup Of All Places.

Alexandra Martens

Hey, mijn naam is Alexandra Martens. Geboren en getogen in het dorpje Gilze, waar ik na mijn studie in Nijmegen ook weer terug ben gekeerd. In het dagelijks leven ben ik leerkracht en taalcoach op een basisschool.

Van jongs af aan ben ik graag creatief bezig. Zingen, dansen, toneelspelen of met beeldende projecten aan de slag. Al deze disciplines hebben mijn interesse en ik sta dan ook graag op het podium om op te treden. In eerste instantie als zangeres bij een kerkkoor, naderhand als toneelspeler. Helaas moest ik vanaf mijn dertigste stoppen bij de groep waar ik toneelspeelde. Dus ben ik op zoek gegaan naar iets waar ik samen met anderen mijn creativiteit kwijt kan. Het liefst muzikaal.

Via via kwam in februari 2022 Vocal Group of All places op mijn pad en wat geniet ik hiervan. Om de week samen zingen en af en toe optreden met deze enthousiaste en gezellige dames, ik vind het heerlijk!

Marieke Migchielsen

Hoi, ik ben Marieke en ik woon in Raamsdonksveer. Al mijn hele leven ben ik met muziek bezig en na de middelbare school werd ik gelukkig aangenomen aan het Conservatorium in Tilburg. Daar studeerde ik ‘docent muziek’ met als bijvak piano. Ondertussen geef ik al ruim 18 jaar met veel plezier les als muziekdocent op een middelbare school. Nu mijn eigen kinderen wat ouder worden, merk ik dat het begint te kriebelen om zelf weer uitvoerend bezig te zijn. Tijdens mijn studie zong ik in het Vocal Jazz Choir van het conservatorium, maar daarna heb ik nooit meer een leuke club mensen gevonden die op een wat hoger niveau muziek maken. Na wat speurwerk (want in Brabant zijn er niet veel vocalgroups te vinden) kwam ik uit bij ‘Of All Places’ en heb ik eindelijk gezellige gelijkgestemden gevonden! 

Ellen van den Hogen

Hoi! Ik ben Ellen van den Hogen en woon in Den Bosch samen met mijn vriend, dochtertje en onze twee katten. Ik zing al vanaf kinds af aan; zingen is voor mij een echte uitlaatklep, eentje waar ik ontzettend veel energie van krijg. Ik ben begonnen in een kinderkoor, gevolgd door een jongerenkoor en heb later het zingen weer opgepakt bij een zanggroep waar ik verschillende jaren bij heb gezongen. Tussendoor heb ik nog een paar jaar zangles gehad om mijn stem verder te kunnen ontwikkelen en om te ervaren wat er nog meer mogelijk is. Op een gegeven moment merkte ik dat ik toe was aan een nieuwe uitdaging op muzikaal vlak. A capella zingen, hoe leuk om dat eens te gaan uitproberen!
Na even gezocht te hebben vond ik VG Of All Places, een leuke groep met enthousiaste meiden. We delen allemaal eenzelfde passie; samen mooie muziek maken. Heel fijn om hiervan deel uit te kunnen maken!

Lieke Hamminga

Heeij! Ik ben Lieke en woon sinds november 2020 samen met mijn vriend in Boxtel. Toen ik in november 2020 vanuit Utrecht naar Boxtel verhuisde was er in die periode natuurlijk vrij weinig muzikaals te doen in Brabant (net als in de rest van Nederland) en dan merk je pas hoe erg je iets mist als het er niet meer is. Zingen is namelijk een onderdeel van mijn leven (heel cliché, ook heel waar). Ik ben begonnen in een kinderkoor, waarmee ik uiteindelijk met een groot deel opgroeide tot een jongerenkoor die steeds meer muzikale uitdagingen aanging. Helaas was dat koor in Ede en werd de reisafstand echt wel te groot. Pas toen kwam ik erachter hoe lastig het was om een leuke, ambitieuze, enthousiaste zangroep te vinden in dit deel van het land. Hoe blij was ik dan ook toen ik uitkwam op de site van VG of all Places. Deze zangroep was precies waar ik naar op zoek was en repeteren is nog op loopafstand ook! Ik ben weer helemaal gelukkig mijn nieuwe partijen aan het inzingen en zo leren de nieuwe buren mij ook meteen kennen.

Sandra de Jong

Hi! Ik ben Sandra en één van de nieuwste leden van de groep. Ik woon in den Bosch en heb als kind jarenlang pianoles gehad en heb daarna een tijdje zangles gehad toen ik in een bandje ging zingen. Na lange tijd weinig muzikaal bezig te zijn geweest vind ik het weer heerlijk om lekker te zingen. En dat is natuurlijk nog veel leuker in een groep! In VG of al Places heb ik een leuke, gezellige en professionele groep gevonden met wie we toffe nummertjes zingen. Ik vind het gaaf om te zien hoe goed iedereen op elkaar afgestemd is en hoe mooi het samen klinkt. Met een aantal optredens op de agenda heb ik superveel zin om lekker aan de slag te gaan met alle nummers de komende tijd.
Wie weet tot snel bij een optreden?

Laura Hoogendoorn

Tekst volgt

Heleen de Lil

Hi! Mijn naam is Heleen en ik woon in Waalre. Ik ben al mijn hele leven met muziek bezig en heb onder andere lang viool gespeeld. Ik heb ook altijd al graag gezongen. Toen ik voor werk een tijdje in Nijmegen woonde zong ik in een klein groepje via mijn zanglerares daar en dat was zo leuk om te doen dat ik na mijn verhuizing naar Waalre meteen een nieuwe passende club zocht. Dat heeft even geduurd.. Maar nu heb ik in Of All Places precies gevonden wat ik zocht: een gezellige en ambitieuze groep die samen de mooiste arrangementen zingt, en daar ook nog graag een toffe show van maakt. Het gevoel dat je krijgt van goed op elkaar afgestemd meerstemmig zingen is heerlijk en ik hoop het in dit verband nog jaren te blijven doen.